despre inutilitati gen galetuse si bretoane perfecte

29 septembrie 2008

La magazinul de sushi de pe picadilly (unde sincer as fi in stare sa ma mut si sa locuiesc acolo intre rafturi si sa mananc sushi cat e ziua de lunga – sushi si pricomigdale , dieta perfecta) am vazut in ultima perioada o fata superba, careia sincer i-as zice cat de minunata e, daca nu mi-ar fi incredibil de jena de eleganta ei. Sailor Moon perfecta, cu parul lung, negru si lucios, cu un breton imens, taiat drept si foarte lung, pornit oarecum din varful capului, care ii incadreaza perfect fata si o face sa fie ireal de frumoasa. Japoneza Sailor Moon, care imi impacheteaza tavitele de sushi si pungile de orez si sticlele de otet japonez tinand capul usor aplecat intr-o parte si mie imi vine sa ii spun femeie, tu iti dai seama ce par perfect ai si cum te invidiez eu pentru asta?

In alta ordine de idei, plimbandu-ne fara scop ieri in supermarket am ochit la reduceri ghivecele perfecte, inalte cat o palma, din aluminium, argintii, semanand cu niste galetuse. Minunat, exact ce cautam, ghivece minunate dar atat de inutile, le-am insfacat pe ultimele (ok, evident ca nu am ce face cu 6 galetuse de aluminiu dar mi s-a pus asa, o ceata pe ochi cand le-am vazut) si i le-am prezentat victorioasa lui AS. Drumul urmator a fost spre centrul de gradinarit din zona, in cautare de pamant pt noile ghivece inutile. Evident, exista pamant de rasaduri , de bonsai, de cactusi, de legume si de orhidee. Toate tipurile, la pungi de 12, 24 sau 48 de litri, de zici ca imi cumpar gradina la punga.
Mi se pare absurd, daca vreau sa schimb pamantul plantelor de apartament, sa trebuiasca sa cumpar 12 kile de tzarana. Am un bonsai, un pui de palmier (ok, un cotor de frunza care se incapataneaza sa traiasca), o planta de bani cu frunze grasute si lucioase, o planta ca un marar careia i-am pus gand rau ca are tulpinile cu tepi micuti si se agata de perdea si doua tipuri de iarba (iarba cu calti si iarba cu plete). Deci cu siguranta nu imi trebuie 12 kile de pamant, ma gandesc sa studiez pamantul din parcul din zona, dar nu as vrea, din cauza ghivecelor noi sa fac mai mult rau decat bine plantelor.

Idei, careva? Stiu ca am printre cititori si gradinari amatori…..

PS – pt disperatul care cauta sa afle ce inseamna expresia imi sufla un vant nou in panze prin tata google si aterizeaza pe blogul asta – calmeaza-te. Cautarile te arunca aici absolut in gol, iar daca nu gasesti o explicatie singur, atunci termina cu cautatul aiurea, e clar ca nu ai panze si pentru asta te compatimesc.Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X