eu nu am fost la cohen

24 septembrie 2008
Marea majoritate a oamenilor pe care ii citesc sau cu care tin legatura in mod direct din Bucuresti au fost la Cohen. Orice intelectual urban in care clocoteste kooltura a fost la Cohen. Cohen e noul Coelho , daca nu stii cine e, daca nu dai in lacrimi ca a cantat pentru tine anume si ce profunda si inaltatoare experienta a fost asta si cum te-a facut un om mai bun si mai plin de intelepciune nu esti un urban, nu esti in ritm cu miscarea neo – hippy – intelectuala care este oh, so trendy! si ubercool. Ubercool, un cuvant care trebuie folosit in timp ce iti stergi ochelarii cu rama neagra groasa cu un aer dezgustat  de nimicnicia celor din jur. E la moda sa fii la moda.
 
Ei bine, eu nu stiu cine e Cohen. Nu stiu cine sunt multi, iar Coelho nu mi-a placut, la fel cum nu mi-a placut nici Micul Print. Cireasa de pe tort mi-a servit-o un amic care fiind in concediu la mare in Muntenegru , a fost sa o vada pe Madonna in concert. In Muntenegru.
 
Intrebarea o fi de ce nu e Departe moderna si urbana si insetata de kooltura. Sau la fel de bine intrebarea ar putea fi de ce a fi intelectual la moda in Bucuresti inseamna sa faci parte din turma?
 
Scriu insemnrea sub semnul frustrarii, oameni pe care ii stiam cu picioarele pe pamant se apuca de pilates si de degustat vin si citesc carti pline de intelepciuni tepoase, scuipand flegme metaforice adresate romaniei, in timp ce isi sorb, evident, cafeaua in vai, draga, nu stii, cea mai chic cafenea din toata Europa . Invidia ma mananca.
Aceeasi invidie de altfel care nu pricepe de unde dumnezeu a aparut in vorbirea curenta termenul Romanica. Vacanta Mare, anyone?!


Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X